Vegánsky tuniakový šalát

Ó áno tuniakový 😀 Je neskutočne veľké množstvo „tuniakových“ receptov a všetky sú úplne iné. Ja som sa rozhodla teda spraviť taký jednoduchý a rýchly z dostupných surovín. Rozhodne sa môžete s týmto receptom vyhrať a pridať do neho niečo svoje. Môžete ho jesť ako prílohu, alebo len tak, kľudne aj k rožkom, či samotný.  Mne najviac chutí ako plnka do sendvičov a veľmi rada si ho beriem na cesty, alebo ako desiatu do práce. Sendvič sa nerozpadáva a chutí dobre aj keď ho celý deň nosíte v taške. Môžete k nemu pridať syr, uhorky, paradajku, tofurky a spraviť si ozaj gurmánske sendviče. Keď máte pred sebou rušný deň, tak takýto sendvič vám dodá energiu 🙂 No ale dosť bolo velebenia, poďme na recept!

Budeme potrebovať :

  • 1 konzervu cíceru (tentokrát odporúčam použiť cícer z plechovky, namáčanie a varenie je do tohto receptu podľa mňa zbytočné
  • citrónovú šťavu z 1 menšieho citrónu
  • 4 polievkové lyžičky veganézy
  • 2 stonky zeleru pokrájané na čo najdrobnejšie
  • 1 cibuľa pokráhaná na čo najdrobnejšie
  • 1 čajová lyžička cesnaku v prášku
  • soľ, čierne korenie
  • pochúťkové droždie

Môžete pridať aj nori riasy, resp. vločky, dodá to celému taký trocha „morský“ nádych. Chuť „tuniaka“ pre mňa robí v tomto recepte citrón a majonéza. Je to iná chuť ako klasický tuniakový šalát, predsa mi vždy pomôže ak mám „chuť na ryby“.

Postup :

Začneme tým, že si vidličkou roztlačíme cícer. Najjednoduchšie to ide práve s cícerom v konzerve, preto odporúčam skôr ten, ako varenie. 🙂 Potom pridáme majonézu a všetky nakrájané suroviny. Dobre premiešame a okoreníme. Podľa chuti môžete pridať niečoho viac, niečoho menej. Ja mám naozaj rada cesnak v prášku takže ho tam dávam dosť veľa. Pochúťkové droždie môžete pridať buď to šalátu, alebo si ho dať len na vrch chlebíka. Cherry rajčinky a uhorka chutia najlepšie k tomuto šalátiku, ale skvelý je aj ako príloha k tofu, či zeleninovým plackám, napríklad so zvyškov burgru.

 

Páči sa ti článok? Kúp mi ovsené kapučíno - podpor ma na patreone!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *