Vegánske špagety bolognese

Špagety veganized!

S týmto skvelým receptom prišla moja mama, ktorá pre mňa vždy vykúzli niečo skvelé vegánske konečne prídem domov. 🙂 Opäť to bude niečo jednoduché, chutné a môžete si to upraviť podľa chuti, alebo na štýl „čo kuchyňa dala“. Poďme na to!

Budeme potrebovať :

  • sójový granualát (ja som použila soja schnitzel polámaný na menšie kúsky)
  • konzervu paradajok
  • sušené paradajky
  • cherry rajčinky
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • korenie na „mäso“ : soľ, čierne korenie, paprika, bazalka
  • špagety

Postup :

Začneme tým, že si uvaríme špagety, prípadne cestoviny podľa chuti 🙂

Najskôr si namočíme sójový granulát do vody s korením, stačí na chvíľočku, kým zmäkne.

 

Medzičasom si na panvici opražime cibuľu a cesnak.

Pridáme k nim paradajkový pretlak a cherry rajčinky. Ja som tentokrát pridala aj trochu papriky. Ak chcete hustejšiu omáčku môžete pridať ešte paradajkový pretlak, samozrejme najlepšie domáci. Môj najobľúbenejší je recept od Tinky. Teraz už môžete pridať namočený sójový granulát. Ak chcete môžete ešte pridať nejaké korenie, ja rada pridávam ešte oregáno a škoricu 🙂 Do omáčky môžete pridať aj čerstvú bazalku. Moja konzerva paradajok, bola už s bazalkou a moje bazalky na balkóne zvädnuté 😀 takže ja som tento krok vynechala. Naša bolognese omáčka by mala vyzerať nejak takto :

Ak ste použili sójový granulát tak to určite vyzerá oveľa viac sexy ako na mojej fotke. Chuťovo to nič nezmení odporúčam však použiť radšej granulát.

Špagety môžete buď primiešať k omáčke, alebo ich len omáčkou obliať. Nezabudnite na vrch pridať syr 🙂 Najviac mi chutí mozarella od violife. Dobrú chuť.

Fakt potrebujem krajšie taniere 🙈

Páči sa ti článok? Kúp mi ovsené kapučíno - podpor ma na patreone!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *